Bol köpüklü ayran tarifi, nasıl yapılır?

Ayran, Türk mutfağına ait ve yemeklerin yanında en sık kullanılan içeceklerin başında gelmektedir. Ekşiyen yoğurdun ekşiliğini azaltmak için içerisine su eklenmesi ile ortaya çıkmıştır. Ayranın yapılışı yöreden yöreye farklılık gösterse de temelde yoğurt, su ve tuz karışımı ile yapılan bir içecektir.

Ayran yapımı ne kadar kolay olsa da efsanevi, bol köpüklü ayran yapımı için bazı püf noktalar bulunmaktadır. Haber7.com ekibi olarak geleneksel içeceğimiz ayranın evde rahatlıkla yapabileceğiniz en lezzetli ve bol köpüklü halini sizler için araştırdık.

İşte lezzetiyle damaklarda tadını bırakacak bol köpüklü ayran tarifi…

BOL KÖPÜKLÜ AYRAN TARİFİ

4 KİŞİLİK    /    HAZIRLIK SÜRESİ: 5 DAKİKA

Bol köpüklü ayran tarifi için malzemeler;

  • 6 yemek kaşığı tepeleme yoğurt,
  • 1 kahve fincanı süt,
  • Yarım su bardağı soda,
  • Buz parçaları,
  • Tuz,
  • Su

Bol köpüklü ayran nasıl yapılır?

  1. Blenderın içerisine yoğurdu koyun.
  2. Üzerine süt ve sodayı ekleyin.
  3. Buz parçalarını ve tuzu da ekleyip blenderı çalıştırın.
  4. Blenderı durdurun ve ayranın kıvamını kontrol edin. İstediğiniz kıvama gelene kadar su ekleyip tekrar çırpın.
  5. Üzerini bir parça taze nane ile süsleyin.

Bol köpüklü ayranınız servise hazır, afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir